Urnafal

 

A tizenkétszemélyes urnafal anyaga általában szürke vagy fehér műkő.

Az íráslapok fekete gránit vagy más hasonló 2 cm vastag lapból készíthető.

Bővebben: Urnafal

Gravírozás

 

Gravírozási eljárás vonal-rajzos képből:

A díszüvegeket egyéni megrendelés alapján személyre szabva készítem. Szinte bármilyen elképzelés megvalósítható, többnyire boros vagy pezsgős üvegekkel dolgozok. Először számítógéppel tervezett sablont gyártok, amit e-mailben küldök jóváhagyásra, majd a gravírozást homokfúvó géppel végzem. A szín lehet matt nyers üveg vagy festhető akár több színnel is. Ezen kívül készítek síküveg tárgyakat, tükröket, ajtó-ablaküvegeket és még sok más kemény anyagú sík felületre egyéni mintákat.

Bővebben:  Gravírozás

Lábazatok

A lábazati műkő elemek, általában L alakúra, különböző hosszúságú és magasságban többféle színben készülhetnek.

A lábazati elemek felső éle többféle profilú lehet. Az elemek legyártása betonhálóval megerősítve készül. Az elemeket vizesen csiszoljuk mattra vagy fényesre.
A helyszínen a lábazati elemek alsó és felső élét rögzítjük az előre kialakított alsó tartó beton konzolra, a felső élét pedig a falba erősítjük.

Az L alakú elemek lehetőséget biztosítanak a lábazati falrész utólagos hőszigetelésére. Ami a műkő elemek felrakása közben elvégezhető, és ezzel is hőveszteséget lehet megtakarítani.

Lépcsők

Az L alakú műkő lépcső elemek profilja különböző formájú és színű lehet, kb. 140 cm hosszúságban. Az elemek 3,5 cm vastagsággal vannak egybeöntve, L alakúra legyártva, betonhálóval megerősítve. Díszítés képpen a járólap felső síkjába egy vagy több szál rézcsík is beépíthető, amit az elem megkötése után vizesen felcsiszolunk.

A helyszínen kibetonozott magbeton lépcsőfokokra flexibilis csemperagasztóval jó ütemben helyezhető el, kb. 2 db lépcsőkar naponta.

Kívánságra műkő lépcsőkísérő a helyszínen készítve.

0030009

Kerítések

 

Kerítéseim formáját saját magam terveztem.

A közök felosztását általában egy alsó és felső részből áll, melyek így még masszívabbá teszi a kerítés szemben a (30 cm-es pallókból összerakott kerítésekkel.)
Az elemek 5 mm-es betonvas hálóval készülnek, így az elemek tartósak és masszívak.
Az elemeket 15*15 cm-es keresztmetszetű nútolt vasbeton oszlopok közé felülről leeresztve van elhelyezve. 2×3 mm-es tágulási hézaggal.
A kapuoszlopok 20×15 cm-es méretűek általában. A kerítések magassága formától függően kb. 150-200 cm-ig építhető.
Az oszlopok 80 cm mélyen 40×40-es beton alapba készülnek.

Az elkészült kerítést bármilyen tetszőleges színre festhető.Síremlékek

Síremlékeim formáját nagyrészt, saját magam terveztem.

A sírkőelemek részei különböző színű műkőkeverékekből zárt műhelyben készülnek, ami elősegíti a tartós hosszútávú minőség elérését. A minőség színvonalát még egy plusz adalékanyag hozzáadásával is megerősítjük. A helyszínen végzett nyári nagy forróságban készült munkával ami minőség romlást idéz elő. Az elemek megfelelő betonvasakkal készülnek a hosszútávú minőség érdekében. Az elemek megkötése után vizesen kerülnek csiszolásra, a kért csiszolási minőségre.

A fejrészek különböző formájúak amelyek készülhetnek íráslappal vagy gránit előlappal, ami követi a fejrész formáját és mintázat is van benne.

A feliratok számítógépes - homokfúvott eljárással készülnek.

A kész elemeket a temetőben helyszíni vasbeton alapra építjük fel.

10 év garancia!


Egyszemélyes síremlékek teljes galéria


Kétszemélyes síremlékek teljes galéria

Copyright © 2016. All Rights Reserved.